Vegetarisk Lasagne, Glutenfri med Aubergine

Vegetarisk lasagne

Vårt läckra vegetarisk lasagne recept med aubergine – Helt glutenfri Lasagne!

Det här är ett recept som vi tar fram när inspirationen tryter. Denna vegetarisk lasagne på sötpotatis, aubergine & spenat är både enkel, god och hälsosam.
Grunden i vår vegetarisk lasagne är aubergine och sötpotatis istället för lasagneplattor. Vi har även tillsatt spenat och chili för att baka in lite extra nyttigheter i den. Om du vill göra den vegansk, byt ut mozzarellan till ”vegansk ost” som finns att köpa i din lokala matbutik. Passa dig för att översteka auberginen, det är lätt hänt att den blir för bränd, ta ut den när den blivit lite knaprig och fått lite färg.

Vi älskar verkligen sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här.

Vårt populäraste recept

Den här lasagnen är ett av våra allra populäraste recept och eftersom ni, våra fina läsare, älskar receptet så mycket har vi nu även gjort en film på detta recept! Kolla in!

Vegetarisk Lasagne Smarrig & Glutenfri med Aubergine, Spenat & Sötpotatis

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 1 Aubergine
  • 1 msk matolja
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 3 msk havremjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 nypa chili
  • 1 nypa salt
  • 100 gram bladspenat
  • 100 gram mozzarella
  • Ytterligare topping svartpeppar - riven parmesan

Instruktioner

  • Börja med auberginen och skär den i tunna skivor. Stek den i en stekpanna på mellanvärme med lite rapsolja tills de har fått en fin gyllene yta. Låt svalna.
  • Tvätta sötpotatisarna och stick håll i dem med en gaffel. Baka dem i mikrovågsugnen i 5-7 minuter på högsta värmen. När de är klara och helt mosiga, skrapa ut innehållet från skalet och lägg över, mixa sen med en stavmixer. Tillsätt havremjölken, salt, chili och vitlöksklyftorna och mixa med sötpotatisen  tills du har fått en fin puré.
  • Sätt ugnen på 225ºC och ta fram en ugnsform. Sätt nu ihop lasagnen genom att börja med auberginen, häll sedan över sötpotatispurén, fortsätt med spenaten och avsluta med mozarellan. Baka cirka 10 minuter tills osten har smält och fått en fin färg. Smaklig måltid!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment