Mmm säger vi bara! Denna vegoburgare är bara nr 1. Den har allt, smakupplevelserna radar upp sig en efter en när tänderna biter sig genom nybakt bröd, pepparrotsdressing, rostad aubergine, avokadoröra, black bean burger, picklade rödlök och en rödkålsmumsig sallad.
Som grädde på moset, eller egentligen ”pommes på burgaren”, har vi underbara sötpotatispommes som kryddar till det något alldeles extra efter att man njutit klart sin tugga vegoburgare.
Ja, ni förstår. Det är helt enkelt en burgare to die for. Låt smaka, här är receptet!
Vegoburgare Nr 1 på svarta bönor
Vegoburgare med sötpotatispommes, guacamole och picklad lök
Ingredienser
- 400 g Svarta Bönor - kokta och mixade
- 0,5 dl Havregryn - mixade
- 0,5 dl Rostade kikärtor kryddade med cayenne - S & P
- 1 Gul lök
- 2 krm Salt
- 1 krm Peppar
- 3 krm Paprikapulver
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienser och forma till fina burgare på ca 90 gram. Stek sedan på ganska hög värme i rapsolja tills du får en ljuvlig stekyta. Baka burgaren i ugnen på 170 grader i ca 5-10 min för en lite mindre saftig konsistens.
Pepparrotsmajo
Valfritt majonnäsrecept + riven pepparrot efter smak
Picklade rödlök
Mandolinad rödlök masserad i citronjuice
Rödkålssallad
Mandolinad rödkål masserad i citron, olivolja och salt efter smak och gärna rörd i lite pepparrotsmajo
Rostad Aubergine
Skiva en aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Doppa i olivolja och lägg på en plåt. Kör in i ugnen på 200 grader i ca 15 min, håll uppsikt, de blir snabbt brända om man glömmer!
Avokadoröra
Mosa en avocado med lite citronjuice, salt och en pressad vitlök
Sötpotatispommes
Detta oslagbara recept hittar du här!
Montera nu din burgare med bröd och tillbehör efter bästa förmåga. Oavsett om det blir snyggt eller inte kan vi försäkra dig om att smaken bli alldeles alldeles underbar! Happy Burger på er!
Vi älskar verkligen sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här.