Mustig Vegetarisk Gryta med Svamp, Rödvin & Grönkål

Hösten är här, löven faller och det blir kallare och kallare ute. Det var i det vi hittade inspirationen till denna vegetariska gryta. Vi ville göra en vegetarisk gryta som är sådär härligt mustig men fortfarande bra för kroppen och planeten. Svamp, grönkål och rödbetor sätter karaktären på denna helt veganska gryta (om du köper veganskt rödvin). Den mättar bra, räcker länge och är dessutom en fröjd för ögat. Ja, att den är otrolig god är ju en självklarhet. 

Mustig vegetarisk gryta med svamp, betor och grönkål

Att göra en gryta är lite som med kärlek. Så länge du gör det med känsla så blir det bra. Hur du är gör. Därför tänker vi som så ofta inte skriva en utförlig beskrivning här utan uppmanar dig att göra precis som du vill. Ha gärna i ännu flera ingredienser, byt ut eller smaka av med annorlunda kryddor. Så länge du steker några av grönsakerna i olja så det får fin färg varefter du häller på vätskan och låter den stå och puttra i några timmar så har du en ljuvlig kärleksfull gryta att ställa på bordet mot kvällen.
Ps. Vill du se hur vi gör vår gryta så gör du det på videon ovanför texten här.
Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 rödbetor
  • 3 blad grönkål
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 10 champinjoner eller motsvarade av annan svamp
  • 3 msk grönsaksbuljong utspädd i 1 - 5 liter vatten
  • 1 dl rödvin
  • Salt - Peppar & Timjan efter smak

Här hittar du fler läckra grönkål recept.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment