Antiinflammatorisk & vegansk Pumpkin Spice Latte.

Antiinflammatorisk & Vegansk Pumpkin Spice Latte. Mmm va gott!

Du vet de där lockande ha-begärsframkallande kampanjerna som Starbucks alltid bjuder på så här års. Dem syns framför allt om man befinner sig utomlands i någon storstad. En vacker mugg i höstiga färger och en fluffig kanelpudrad topp och så lite snirkliga ångor som fladdrar ovanför.

Jag pratar om Pumpkin Spice Latte.

I början trodde jag (Lisa) att det vara pumpasmak på latten men så var det ju inte alls. Utan i USA brukar man smaksätta sina pumparecept så som pajer, muffins, godis och så klart drycker med en höstig god kryddblandning. Den består oftast av en stor mängd kanel och mindre mängder av ingefära, nejlikor och muskotnöt (!).

Första gången jag smakade ett exemplar, just från Starbucks, var den förförisk god och det blev fler än en under den weekenden. Men förra veckan när jag föll för förslaget chockerades jag istället över hur överröstade den var. Några år av så gott som sockerdetox har visst gjort sitt!

Den lena goda smaken, det är den man vill åt. Så jag provade mig fram till ett eget recept som är både vegansk, naturligt söt av dadlar och om man vill även antiinflammatorisk och snäll mot immunförsvaret.

Antiinflammatorisk & Vegansk Pumpkin Spice Latte

  • 2,5 dl Havremjölk
  • 3 dadlar
  • 3 krm kanel
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm nejlika
  • 1 krm vanilj
  • 3 krm gurkmeja (frivilligt med antiinflammatoriskt)
  • 0,5 krm svartpeppar
  • + vispad sojagrädde till topping

Blanda din latte

Värm upp mjölken i en kastrull och vispa under tiden sojagrädden.
Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med kryddorna i mjölkkastrullen. Mixa med stavmixer.

Häll upp och toppa med sojagrädde och kanel. Unna dig nu en välförtjänt stund för dig själv. <3

pumpkin spice latte

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment