Ljuva äppelkaka, dig kan man aldrig få nog av!
Denna häpnadsväckande dag då vi förutom att vakna upp till snöstorm i November dessutom vaknar upp till en oviss värld med en president skapar orosmoln och bedrövelse. Hur illa det än kan kännas tycker vi det allra viktigaste nu är att tro på världens godhet.
Det finns oändligt mycket goda saker här i världen, ge dem uppmärksamhet och fokus.
Så för att hjälpa de goda tankarna på traven tycker vi du ska baka dig och din nära en god och hälsosam Äppelkaka. Och vi kan lova att den är god. Premiärsmakning gick av stapeln igår när hela styrelsen i vår bostadsrättsförening fick agera jury. Idel gott betyg gör oss stolta att bjussa på receptet.
Äppelkaka, vegansk och sockerfri med lime och kanel
- 90 g dadlar, urkärnade
- 125 g rapsolja
- skal från 1/4 ekologisk lime
- juice från 1/4 ekologisk lime
- 3 dl dinkelmjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2-4 äpplen
- Bakningen av denna underbart goda veganska äppelkaka som är helt sockerfri starta med att värma ugnen till 175 grader, gärna varmluft
- Mixa de urkärnade dadlarna med oljan
- Blanda de torra ingredienserna väl
- Rör sedan ihop mjölblandningen med dadelmixen till en fin smet
- Bred ut i önskad form, passar lika bra i en rund som en rektangulär
- Skär upp fina äppelskivor och garnera som du tycker blir vackrast
- Baka mitt i ugnen 25-30 minuter
- Låt svalna 15 min innan den avnjuts