Bakade Ägg Recept med Spenat & Soltorkade Tomater

Är du trött på att äta kokt ägg till frukost varje morgon? Prova detta Bakade Ägg Recept! För helgerna när vi har mer tid sätter vi igång ugnen, ser vad vi har för ingredienser i kylskåpet, slänger in dem in en ugnssäker form knäcker i ett ägg lite salt och peppar och väntar på magin! Om du vill återskapa känslan av hotellfrukost hemma så är detta ett av de recept att prova, se till att du gräddar dem för länge det är enkelt på hög värme. Vi har testat med allt från paprika och vitlök till svamp och lök och det blir är så gott. Men här får du vårt bästa bakade ägg recept med spenat, soltorkade tomater och färsk basilika, prova och se om du blir lika hooked som vi. Vi har provat detta med konventionella ägg men detta recept förtjänar ekologiska frigående ägg, vi garanterar att det kommer att smaka så mycket bättre!

bakade äggbakade ägg

Bakade Ägg Recept med Spenat, Soltorkade tomater och Basilika

Bakade Ägg Recept med Spenat & Soltorkade Tomater

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 3 Ekologiska ägg
  • 100 gram spenat - färsk/fryst
  • 1/2 burk soltorkade tomater - 200 g
  • Basilika
  • S & P

Instruktioner

  • Slå på ugnen till 225 ° C.
  • Ta fram tre ugnssäkra formar. Skär soltorkade tomaterna i små bitar. Fördela spenaten och soltorkade tomater i formarna. Knäck äggen i var sin form och häll över oljan från soltorkade tomater-burken och lägg på färsk basilika och krydda med salt och peppar.
  • Grädda i 7-10 minuter tills äggvitan har koagulerat, äggulan ska fortfarande vara krämig.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment