Bananbröd – Använd dina ”gamla” bananer

Veganskt Bananbröd

Vi utmanar dig idag att våga använda dina”gamla” helmogna bananer eller inhandla några från mataffären, ett bra sätt att undvika att kasta bort fantastisk god mat. Detta banan bröd slänger du snabbt ihop (bakas med bakpulver), det är sött (utan tillsatt socker) och lätt att göra hälsosamt (på andra mjöl än vete). Idag kan du baka ditt eget Veganskt bananbröd fyllt med massor av smarriga grejer. För att göra det veganskt har vi skapat ett vegan ägg gjort på chia frön blandat med vatten för att få en fin textur. Detta bröd avnjuts bäst med en svart kopp kaffé eller till en krämig cappuchino.

Bananbröd – Använd dina “gamla” bananer

Författare lisaerik

Ingredienser

Veganskt ägg

  • 3 teskedar Chia frön
  • 6 msk vatten

Deg

  • 2 mogna bananer
  • 6 Dadlar
  • 1 dl  havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl  Växtmjölk - havre, soja, mandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl Bovetemjöl
  • Toppa med valnötter - havre och bipollen.

Instruktioner

  • Börja med att göra det veganska ägget i en burk med lock så att du kan skaka om den lite. Detta kommer att minska väntetiden för fröna att expandera till endast ett fåtal minuter.
  • Ta en stor skål och mixa bananer och dadlar. Tillsätt havre, bakpulver, växtmjölk, mandelmjöl , bovetemjöl. Tillsätt det veganska ägget om Chia frön har förvandlats till en gel annars vänta ytterligare några minuter.
  • Sätt ugnen på 175 °. Rör om degen och lägga över in en brödform. Baka bananbröd i 15-20 minuter. Servera med ett trevligt nötsmör och go Bananas! 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment