Nyttigt Drinktilltugg – Rostade Kikärtor:
Nu när sommaren är här vill man gärna släcka törsten med en god drink. Rostade kikärtor är ett kanon drinktilltugg att inleda varje måltid med. Kikärtor ändrar karaktär och torkas ut och blir knapriga. Var noga med att inte lämna de i ugnen för länge då det kan bli alldeles för knapriga.
Vi använder även kikärtor i dessa läckra recept:
Så gör du rostade kikärtor:
Ingredienser
- 1 burk kikärtor 2 msk rapsolja 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Ta fram en ugnssäker plåt. Klä den med bakplåtspapper och strö ut kikärtorna på plåten. Blanda oljan, paprikapulvret och saltet och häll över kikärtorna (se till att alla blir täckta med oljan). Baka mitt i ugnen i 50 minuter, rör efter halva tiden. Servera till ett härligt glas bubbel, mums!