Sötpotatis i Ugn Recept – Gratinerad med Fetaost

Sötpotatis i Ugn recept som är fantastiskt!

Det går att tillaga som paradingrediens i en huvudrätt, som smakförhöjare eller konsistensgivare i dessert eller grädda smarriga pannkakor. Det är helt enkelt en riktig favorit för oss, dessutom är den lätt att odla i hela världen och lätt att hitta ekologisk. Heja sötpotatisen! Här kommer ett recept på sötpotatis i ugn, chevré gratinerad sötpotatis, ett av det allra bästa sättet att tillaga den.

Det är ett enkelt och smidigt recept som vi kom på när vi bodde i Paris. Sötpotatisen gratineras med den ljuvliga fetaosten och serveras med lite rostade kikärtor för att öka proteininnehållet i måltiden! Om man vill göra denna rätt vegansk går det lika bra att inte använda osten och istället smaksätta med lite kanel & cayennepeppar.

Vi älskar verkligen sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här!

Nu har vi gjort en video till detta läckra recept som du hittar här:

sötpotatis i ugn

Sötpotatis i Ugn Recept – Gratinerad med Fetaost

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 2 stora Sötpotatisar - 200 gram / sötpotatis
  • 50 gr  fetaost
  • 1 handfull Persilja
  • 1 matsked Rapsolja
  • En nypa Salt
  • En nypa Svartpeppar
  • 100 gram kokta Kikärtor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och förbereda en bakplåt med bakplåtspapper. Tvätta Sötpotatisarna och dela de i mitt itu. Pensla sötpotatisarna med olivolja på toppen och botten (även sidan med skal). Salt på snitt ytan och lägg den på plåten med snittytan neråt.
  • Grädda i 30 minuter, ta ut bakplåten och vänd på sötpotatisen. Med hjälp av en gaffel rör du runt i den krämiga sötpotatisen. Smula osten på potatisen.
  • I en skål blandar du kikärter med rapsolja, salt och peppar. Sprid ut kikärter jämnt på sötpotatis plåten.
  • Strö över persilja, rapsolja och grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.
  • Innan servering låt allt svalna och strö sedan lite salt och peppar på potatisarna.

Servera och njut av vår sötpotatis i ugn!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment