Enkelt julgodis: Chokladpopcorn

chokladpopcorn

Vem älskar inte popcorn? De poppar och de är även nyttiga! Här har vi lagt till lite lönnsirap, havssalt och choklad för att göra dem till ett sött & salt och framförallt bus enkelt julgodis. Dessa läckra popcorn är ett måste hos oss. Om du har tid denna jul så prova att göra dem, de är lätta att göra och det är ett bra hälsosamt alternativ jämfört med alla sockrade godsaker som vi brukar äta under julen.

Hur du bäst gör ”vanliga” popcorn:

Ta en medelstor kastrull och tillsätt 1 msk majsolja. Täck botten med popcornkärnorna och sätt på värmen på medelhög värme. När popcornen börjar poppa ta en kökshandduk och håll runt kastrull locket och skaka kastrullen så att inte popcornen bränner fast. När popcornen har slutat poppar ta bort dem från spisen och lägg i en skål. Tillsätt salt och njut!

Ingredienser

Tillräckligt popcorn är att täcka en liten kastrull
1 tsk rapsolja
1 msk lönnsirap
100 g mörk choklad (minimum 70% kakao)
En nypa havssalt.

Instruktioner

Ta fram en liten kastrull. Lägg i matoljan och slå på värmen på spisen på medelvärme.
Tillsätt popcorn och låt dem poppa tills de är klara.
Ta fram en medelstor stekpanna och lägg i popcorn tillsammans med lönnsirapen.
Låt sirapen smälta in i popcornen på låg värme.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta fram en ugnssäcker form och täck den med bakplåtspapper.
Tillsätt popcornen och täck med smält choklad.
Tillsätt några nypor havssalt och låt den svalna i kylen tills chokladen har stelnat. Njut av detta nyttiga och enkelt julgodis.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment