Fröknäcke recept

Vi älskar knäckebröd! Men vi är ledsna, vi måste svika det för vår nya älskling Fröknäcke!

Vårt hemgjorda fröknäcke recept med så mycket smak! Nötigt och rostade toner, helt ljuvligt gott är det.

Perfekt till frukost med en avokadoskiva på och gärna lite olivolja, chiliflakes och svartpeppar. Du håller man sig skönt mätt länge. Vår avokado toast är en annan frukostfavorit att testa.

Vi har försökt att skapa en så bra blandning av frön för att skapa ett mättande, gott och näringsrikt fröknäcke utan mjöl. I detta recept använder vi majsmjöl för att binda fröna. Detta är även ett bra knäcke för nötallergiker då vi använder majsmjöl istället för vanligtvis mandelmjöl. Här kommer en förklaring på varför detta knäcke är så nyttigt som det är:

Majsmjöl är både glutenfritt och gott.

Solrosfrön innehåller bra med b-vitaminer och e-vitaminer.

Sesamfrön är rika på mineraler som kalcium och magnesium.

Pumpafrön innehåller zink och mangesium och även de e-vitamin.

Chiafrön är rika på omega 3.

Rapsoljan är även den rik på omega 3 man även på omega 6. Det kan du läsa mer om här: Rapsolja vs Olivolja

froknacke-1

Fröknäcke Recept

Det fina med fröknäcke är att det går att byta ut ingredienserna lite som man vill bara man låter majsmjöl, olja, salt och vatten bestå och mängden frön är densamma, 3 dl.

Fröknäcke recept

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar 20 minuter
Författare lisaerik

Ingredienser

  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 0,5 Chiafrön
  • 0,5 Pumpafrön
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 2 dl Vatten
  • 1 tsk Salt

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke och bred ut jämt på ett bakplåtspapper med hjälp av en slickepott.
  • Markera ut kexen genom att göra skåror med slickepotten, då blir det lätt att bryta upp dem när dem är klara.
  • Grädda i 150 grader i mitten av ugnen, gärna varmluft, i ca 2 h.
  • Låt svalna en stund och bryt sedan upp i små kex. Förvara torrt, håller i flera veckor.

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment