Julsallad med grönkål och orzomix och polkabetor

I år tänker vi ladda upp med ett helt gäng av härliga sallader till julbordet. Det bästa är att det är minst lika lätt på vintern som på sommaren att  göra vackra sallader att pryda bordet med. Det finns massvis av vackra grönsaker som polkabetor, grönkål, äpplen, rödkål, morötter och bär som både är bländade vackra och supergoda.

Vi har provat den här Orzomixen från Zeta i flera rätter på senaste tiden. Väldigt smart det här med att köpa en färdig mix av förkokta linser, ärtor, gryn och frön för att få till en snabb och proteinrik middag! Just orzomizen passar extra bra i fina sallader för att göra dem lite matigare. OBS detta inlägg är inte sponsrat av Zeta.

När vi skapar en julsallad som denna ville vi hitta en perfekt balans av grönt, protein, kolhydrater, vackra färger, knaprigt, sött och salt!

Här hittar du fler läckra grönkål recept.

Jul sallad med grönkål och orzomix

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 1 påse Orzomix - Zeta
  • 1 Grönsaksbuljongtärning - eko
  • 3 blad Grönkål
  • 1 Polkabeta
  • 1 Äpple
  • 1 dl Rostade Pumpakärnor
  • 1 dl Kokta kikärtor
  • Svarta sesamfrön som topping - valfritt

Dressing

  • 3 msk kallpressade Rapsolja
  • 7-10 färska Basilikablad - torkat funkar också bra
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peppar

Instruktioner

  • Koka upp vatten och lägg i buljongen
  • Tillsätt Orzomixen (eller bara matvete) och låt koka på låg värme i 10 minuter, häll av.
  • Skölj, torka och massera sedan in grönkålsbladen med rapsolja och salt. (Om du vill "krispar" du till bladen i ugnen på 175 grader i 20 min!)
  • Hyvla polkabetor och äpple med hjälp av en mandolin
  • Rör ihop alla ingredienser till dressingen
  • Rosta pumpakärnor i pannan
  • Montera salladen med orzomix i botten på ett vackert fat, ringla över lite dressing. Lägg på grönkålen, betorna, äpplet och strössla över pumpakärnor och sesamfrön. Avsluta med att ringla över dressingen!
  • Låt smaka!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment