Kikärtspannkaka
Detta recept bygger på kikärtsmjöl (Se hur du gör ditt eget kikärtsmjöl här Kikärtsmjöl). Vi upptäckte kikärtsmjöl för bara ett litet tag sedan och de har revolutionerat vår matlagning.
Det är superrikt på protein (22g/100g) naturligt glutenfritt och även en bra källa till fiber (17g/100g). Med andra ord så mättar det otroligt bra!
Att göra pannkakor på kikärtsmjöl gör man både i Frankrike och Italien. När vi var i New York fick vi som förrätt en stor kikärtspannkaka (som en pizza). Serverat med en arrabiata pesto, otroligt gott och mättande!
I nice kan man köpa socca, en kikärtspannkaka som serveras
Här serverar vi kikärtspannkakorna med en fräsch tomatsallad. Tänk på att göra tunna pannkakor.
Kikärtspannkaka glutenfri & vegansk med tomatsallad
Portioner 6 pannkakor
Författare Lisa & Erik
Ingredienser
- 2 dl Kikärtsmjöl
- 6 dl Vatten
- 1/2 tsk Salt
Instruktioner
- Mätt up vattnet i en bunke och kikärtsmjölet i en tillbringare eller skål
- Börja vispa i vattnet och dutta sen i mjölet lite i taget medan du vispar så du slipper se några klumpar här
- Vispa i saltet på slutet
- När du värmt upp stekpannan droppar du i lite rapsolja och häller sen i ca 0,5-1 dl smet som du fördelar i pannan genom att vicka på den
- När pannkakan är genomstek och inte längre blöt på ovansidan vänder på den och steker en stund till