Kikärtssoppa med Spenat & Ägg

KIKÄRTSSOPPA med Spenat & Ägg

kikärtssoppa Sugen på att testa något nytt & hälsosamt?

Denna kikärtsröra/soppa med spanska influenser är både vacker att titta på och ljuvligt god.

Perfekt om man har svårt att få i sig spenat och baljväxter då dessa smaker försvinner.

Hoppas det smakar!

Kikärtssoppa Recept

100 g Fryst spenat

200 g Krossade tomater

2 Vitlöksklyftor skivade

190 g Kokta kikärtor

1 Kycklingbuljong

2 dl Vatten

1/2 tsk Chilipulver

1 ägg kokt

Så gör du:

  1. Finhacka vitlöksklyftorna och häll sedan i dem de krossade tomaterna och kikärtorna. Låt koka en halv minut.
  2. Tillsätt buljongen och vatten. Låt det koka upp. Koka undertidens ägget löskokt eller hårdkokt, precis som du vill ha det.
  3. Rör ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i djupa skålar med ägget i mitten.

Andra recept med kikärtor hittar du här:

Kikärtsmjöl Recept

Nyttigt Drinktilltugg – Rostade Kikärtor

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment