KIKÄRTSSOPPA med Spenat & Ägg
Sugen på att testa något nytt & hälsosamt?
Denna kikärtsröra/soppa med spanska influenser är både vacker att titta på och ljuvligt god.
Perfekt om man har svårt att få i sig spenat och baljväxter då dessa smaker försvinner.
Hoppas det smakar!
Kikärtssoppa Recept
100 g Fryst spenat
200 g Krossade tomater
2 Vitlöksklyftor skivade
190 g Kokta kikärtor
1 Kycklingbuljong
2 dl Vatten
1/2 tsk Chilipulver
1 ägg kokt
Så gör du:
- Finhacka vitlöksklyftorna och häll sedan i dem de krossade tomaterna och kikärtorna. Låt koka en halv minut.
- Tillsätt buljongen och vatten. Låt det koka upp. Koka undertidens ägget löskokt eller hårdkokt, precis som du vill ha det.
- Rör ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
- Servera i djupa skålar med ägget i mitten.
Andra recept med kikärtor hittar du här: