Recept på bröd till kräftskivan

bröd till kräftskivan

Idag hade vi kräftskiva så här får du kräftskiva mat förslag och ett recept. Smarriga vätternkräftor, nybakat kuvertbröd, cheddarpaj (tyvärr inte med på bilderna med ett gott alternativ till västerbottenpajen) och en fantastisk melon och fetaost sallad avnjöts i gott sällskap (recept på en härlig vattenmelon och feta sallad hittar du recept på här.) Brödet bakade Erik och det blev så bra att här kommer receptet:bröd till kräftskivan

Eriks Kuvertbröd – Bröd till kräftskivan

8 st bröd

2.5 dl fingervarmt vatten
0.5 dl växtmjölk (mandel,soya eller havre)
12.5 gram jäst 1/4 paket
1 tsk salt
1/2 msk honung
4 dl siktat dinkelmjöl + lite till utbakning
2 dl rågmjöl

Så gör du:

Arbeta ihop degen i en bunke, börja med att blanda jästen i vattnet och mjölken. Häll sedan i de övriga ingredienserna. Degen ska vara lös. Strö på lite dinkelmjöl och låt jäsa i bunken under handduk  1 1/2- 2 timmar.

Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en plåt som kan bli varm.

Mjöla bakbordet och själp ur degen. Knåda den inte.

Dela upp den i 8 mindre delar och lägg på bakplåtspapper.

Förbered en ungssäker form med 1 dl vatten i.

Ta ut den varma plåten och lägg över bröden och bakplåtspapperet. Ställ samtidigt in vattnet längst ner i ugnen.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 min.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.