Vegansk Midsommartårta! Vegansk tårta

Midsommar är äntligen här och vi har nått årets ljusaste dygn. Är det inte fantastiskt? Midsommar förknippas så klart mycket med mat, sill, färskpotatis och den obligatoriska gräddtårtan med jordgubbar. Vi har som alltid ifrågasatt det klassiska receptet för en modernare, hälsosammare och miljövänligare variant som smakar ännu mer av jordgubbar och massor av härlig vanilj och som dessutom är en helt vegansk tårta! Hoppas det ska smaka. Glad midsommar!

vegansk tårta

Vegansk Midsommartårta

Yield 8 portioner

Ingredients

Botten

30 g Färska Jordgubbar

3 dl Cashewnötter

1 dl Mandelmjöl

2 dl Dadlar

1 mogen Banan

2 krm Vaniljpulver

Topping

500 g färska Jordgubbar

2 dl havregrädde/sojagrädde

Instructions

Det här är ingen avancerad midsommartårta utan går snabbt och lätt göra. Att lägga nötterna i blöt några timmar innan är det enda som är viktigt att tänka på. Sedan är det bara att mixa alla ingredienser till botten i en stark mixer eller med stavmixer för att få en härligt tjock och len massa.

Konsistensen kan variera beroende på olika faktorer. Exemplevis hur blöta cashewnötterna är och hur mogna dadlarna, jordgubbarna bananen är. Men för att få till en önskad konsistens är det bra att ha mandelmjölet till hands för att fylla på.

Nu lägger du över tårtmassan i en liten springform och trycker ut. Vispa sedan grädden och bred eller spritsa ut den på tårtan som du sedan toppar med färska jordgubbar! Mums!

Är du sugen på fler recept för midsommar listar vi några här nedan:

Färskpotatis recept med Pesto

Vegetariska Köttbullar

6 Comments
    1. Det är alldeles riktigt, sofie! Tack för uppmärksamheten! Några luckor med viktiga ingredienser hade smygit sig in, men nu är den uppdaterade och ska funka fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.