Print

Vegansk Midsommartårta

Yield 8 portioner

Ingredients

Botten

30 g Färska Jordgubbar

3 dl Cashewnötter

1 dl Mandelmjöl

2 dl Dadlar

1 mogen Banan

2 krm Vaniljpulver

Topping

500 g färska Jordgubbar

2 dl havregrädde/sojagrädde

Instructions

Det här är ingen avancerad midsommartårta utan går snabbt och lätt göra. Att lägga nötterna i blöt några timmar innan är det enda som är viktigt att tänka på. Sedan är det bara att mixa alla ingredienser till botten i en stark mixer eller med stavmixer för att få en härligt tjock och len massa.

Konsistensen kan variera beroende på olika faktorer. Exemplevis hur blöta cashewnötterna är och hur mogna dadlarna, jordgubbarna bananen är. Men för att få till en önskad konsistens är det bra att ha mandelmjölet till hands för att fylla på.

Nu lägger du över tårtmassan i en liten springform och trycker ut. Vispa sedan grädden och bred eller spritsa ut den på tårtan som du sedan toppar med färska jordgubbar! Mums!

Recipe by Vegetarisk Mat Recept at https://vegetariskmatrecept.se/midsommartarta/