Grön nyttig wrap – perfekt picknickmat

Nyttig wrap

Vi älskar picknick, vi bor cirka 200 meter från Vättern så när vädret tillåter packar vi gärna filt och en pickningkorg. Picknick mat måste vara enkelt och smidigt att ta med sig. Vi brukar slänga ihop någon form av wraps men vi har blivit trötta på allt köpt tortillabröd så inför denna picknick testade vi något nytt. Wraps på färska vitkålsblad fyllda med baba ganoush, halloumisticks, paprika och tomat var en perfekt lätt sommarlunch.

Ingredienser:

Nyttig wrap med bladspenat:

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 matskedar rapsolja
  • 100 gr bladspenat
  • 1 dl soyamjölk

Recept:

  1. I en stor skål, blanda samman mjöl, bakpulver och salt tills det blandats ordentligt. Häll i matoljan och rör om tills en smulig deg bildas. Ställ åt sidan.
  2. Mixa spenat och soyamjölken i en mixer, blanda tills blandningen är rejält mixad. Häll i spenatblandningen i degen och blanda ihop. Om blandningen är för blöt, tillsätt lite mer mjöl. Knåda degen med händerna i ca 5 minuter, tills den blir slät. Forma degen till en boll, linda in i plastfolie, och lägg i kylskåp i 30 minuter. Här brukar vi göra vår fyllning, denna gång blev det halloumisticks, färsk paprika och baba ganoush!
  3. Mjöla en bänk och brödkavel. Dela degen i 8 delar, rulla till små golfbollar. Kavla ut till runda fina wraps. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Stek wrapsen en i taget ca 30 sekunder på varje sida eller tills wrapen har stelnat något och fått gyllenbruna fläckar. Låt svalna, svepa sedan in i plastfolie och förvara i kylskåpet tills den ska packas ner i picknickkorgen!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment