Nyttiga våfflor – Glutenfria och Proteinrika

nyttiga våfflor

Letar efter ett nyttiga våfflor till våffeldagen? Här kommer ett glutenfritt recept fullproppat med protein i form av vita bönor! Våfflorna är super lätta att göra och innehåller massor av hälsosamma grejer. Vi har ett hemligt uppdrag och det är att försöka jobba in bönor i de rätter som vi tror att det skulle vara passa i. Bönor är perfekt för att få en härlig konsistens men viktigast är att de är fulla av proteiner (nästan lika mycket som i fisk och köttprodukter). De är också fyllda med näringsämnen såsom vitamin B, järn, kalcium och magnesium. Så kul när vi passade in bönor i dessa nyttiga våfflor, prova själv och du kommer aldrig att vilja äta de traditionella våfflorna igen!

Nyttiga våfflor Recept

Total tid: 45 minuter

Antal: 8-10 våfflor

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 gram vita bönor
  • 100 gram Banan (en banan)
  • 1 dl havremjöl (går även att torrmixa 1 dl havregryn)
  • 1 tesked psylliumfröskal (psylliumfröhusk binder smeten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl Växtmjölk (havre, soya, mandel)
  • En nypa vaniljpulver
  • 1 matsked Kokosolja

Instruktioner

Lägg ägg, havremjöl, bönorna, banan, psylliumfröskal, salt, bakpulver, sojamjölk och vaniljpulver i en medelstor skål storlek. Mixa med en stavmixer eller i en mixer tills du har fått en trevlig våffeldeg.
Ta fram ett våffeljärn, tillsätt lite kokosolja och grädda våfflor detta recept går lika bra att göra pannkakor på. Servera med grapefrukt, och lite pumpakärnor.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment