Vårt Vegetariska Ramen Recept – Enkelt & Gott!

Detta recept kom till som så många andra av våra recept genom att jag (Erik) gjorde en inventering av kylskåpet. Grönkål, vaxbönor, rödlök, vitkål, ingefära borde man kunna göra något med. Hmm… vore kul att se om det blir en god ramen!

Vi gillar att först laga mat med det vi har hemma, oftast har man väldigt mycket som det skulle kunna gå att laga mat på. Man spar både tid, pengar och på miljön om man ställer bilen och improviserar. Med smaksättare som lök, soya, buljong, puré, kryddor och bas i form av kolhydrater (gryner, vete, korn, nudlar) och proteiner ägg, bönor, linser, ost, tofu och vår räddare i nöden, krossade tomater kan du slänga ihop en god och mättande rätt, med det du har liggandes i kylskåpet. Detta recept är bra att börja att experimentera med basen är vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, soya och nudlar. Resten är upp till vad som finns i ditt kylskåp.

ramen recept

Vårt Vegetariska Ramen Recept

Vill du ha en vegansk ramen, stek lite svamp eller tofu och ha istället för ägget.

Vårt Vegetariska Ramen Recept

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 1/2 msk rapsolja
  • vitlöksklyftor
  • 3 cm ingefära med skal kvar
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • 3 msk soja - vi använde tamari
  • 1 paket ramen nudlar - finns i välsorterade matbutiker annars funkar det med glasnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 ägg stekta eller löskokta
  • 100 gram grönkål
  • 100 gram vaxbönor
  • 50 gram vitkål
  • Chiliflakes till garnering
  • Rödlöken till garnering

Instruktioner

  • Krossa vitlöksklyftorna i en mortel och dela ingefäran i stora bitar med skalet kvar. Stek i en djupbottnad kastrull tills det fått lite färg. Häll i grönsaksbuljongen och sojan och låt koka utan lock på medelvärme i minst 1 timme. När det kokat klart viskar du upp ingefäran och vitlöken.
  • När buljongen är klar steker du grönkålen och vaxbönorna i en stekpanna med olja och salt tills de fått en fin färg. Finhacka vitkålen och rödlöken. Stek eller koka ägget.
  • Häll i nudlarna i buljongen och låt koka klart.
  • Häll upp i skålar och häll över kålen, vaxbönorna, ägget och garnera med chiliflakes och rödlöken.

Nutrition

Serving: 2g

Ramen är perfekt att laga till en kylig höstdag.

Like this article?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på pinterest
Share on Pinterest
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Leave a comment