Raw Food BollarRaw Food Bollar har blivit ett slags ansikte för nyttiga godsaker. Att det faktiskt går att göra både gott och nyttigt.

Bollarna är mer en egen smart godsak som helt enkelt passar väldigt bra att rulla än att den skulle vara en hälsokopia på chokladbollen. Visst är ingredienslistan förvånande lika men det går att variera i det oändliga!

raw food bollarRaw Food Bollar havregryn

Vi har gärna havregryn i våra bollar. Det är ett av de bästa bindemedlen samtidigt som dem är fiberrika, mättande och fylla med nyttigheter. Är du extra noga med att dina råvaror ska vara helt raw behöver du kolla upp märket du köper.

Nötter ett måste? – Rawfood Bollar utan nötter 

Självfallet kan man svänga ihop finfina bollar utan nötter Det beror förstås på om man vill ha dem helt fria från nötter och till och med frön.

Bollarna blir godast om man kan ha i nån typ av frö eller nöt men vill man helt undvika det går det bra med havregryn, mandelmjöl, kokosmjöl eller kanske bovete om man gillar det.

Istället för dadlar kan man ta torkade aprikos, fikon, blåbär eller något annan torkad frukt man gillar. Som Raw Food Bollar Fikon och Raw Food Bollar Aprikos är supergott!

Cashew & Dadlar = Sant

Att man göra sina raw food bollar med cashew och dadlar brukar bli det allra godaste! Cashewnötterna bidrar till en god och mild, rund, nästan kolaaktig smak. Som sedan förstärks av dadlarna. På så vis är inte raw bollarna så lika chokladbollen som inte har mycket kolasmak i sig, utan mest torrare kakaosmak.

Raw food bollar utan nötter

Portioner 10 bollar
Författare Lisa & Erik

Ingredienser

  • Solrosfrön 50 gKokosolja 15 gDadlar 80 gKakao 10 g1/2 tsk vaniljpulver1/2 tsk havsaltRulla i valfri topping - vi använde torkade granatäppelkärnor

Instruktioner

  • Väg upp alla ingredienser. Mixa i en matberedare eller med en stavmixer. Rulla till små bollar och njut!

Här hittar du fler varianter av raw food bollar:

https://vegetariskmatrecept.se/dadelbollar/

Raw chokladbollar i form av Raw Donuts

 

raw food bollarraw food bollar

raw food bollar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.