Om du är en återkommande besökare på denna blogg har du säkert sett att vi är stora sötpotatis fans. Denna gång tänkte vi tipsa om att göra sötpotatischips i ugn. Enkelt, gott och funkar både som snacks och att toppa exempelvis en soppa med. Du hittar våra andra sötpotatis recept här.
Sötpotatischips i ugn, recept till en broccolisoppa
Tillagningstid: 1 timme
Portioner: 2
Ingredienser:
Sötpotatischips i ugn:
1/2 sötpotatis
1 msk rapsolja
Havssalt
Broccolisoppa:
100 g gul lök, finhackad
Lite vegetabilisk olja
3 vitlöksklyftor, finhackad
250 g broccoli, hackas i bitar (ta med stjälken)
1/4 rödchili finhackad och urkärnad
1 liter grönsaksbuljong
1 tsk. citron juice
1/2 tsk cayenpeppar
1 tsk salt
2,5 dl Havregrädde (Oatly eller liknande)
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 ° C , hacka sötpotatisen i fina skivor, om du har en mandolin använd den. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och blanda med oljan och saltet. Grädda i 1 timme, håll utkik så de inte bränns.
Finhacka lök, chili och vitlök. Skär broccolin i bitar.
Stek löken i några minuter i en gryta och tillsätt vitlök och chili att låt fräsa någon minut.
Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen, låt det koka upp.
Tillsätt broccolin, låt det koka i cirka 5 minuter tills den är al dente.
Mixa den med en stavmixer eller i en vanlig mixer tills du har fått en fin grön slät soppa.
Smaka av soppan och tillsätt lite citronsaft, salt och cayennepeppar.
Servera med lite Havregrädde och toppa Sötpotatischipsen.