Vi älskar att laga mat som är i säsong och vi älskar även sparris! Då sparrisen har en kort säsong här i Europa och Sverige får man passa på att njuta nu för under hösten & vintern kommer mycket av sparrisen i matbutikerna ifrån Chile. Det känns onödigt att äta sparris då den aldrig smakar lika gott som den gör just nu. Vit sparris är en annan delikatess som är värd att vänta på. Spar botten på sparrisen, den kan man lätt koka sparrissoppa på! Här kommer ett enkelt sparris recept på en härligt vårig sallad med rädisor, löskokt ägg, rödlök.
Sparris Recept Ingredienser:
Enkelt Sparris Recept med Rädisor & Löskokt ägg
Författare lisaerik
Ingredienser
- 250 gram sparris
- 1 ägg
- Citronzest
- 50 gram rädisor
- 1 rödlök
- 1 knippe persilja
- Valfri sallad i botten cirka 200 gram. Vi använde oss utav stekt spetskål
Dressing
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 balsamico
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skär av botten på sparrisen och blanchera den i en kastrull i 1 minut. Lägg sedan ner ägget och låt det koka i 3-4 minuter. Stek sedan sparrisen i lite olja i en kastrull låt den få lite färg, avsluta med att ha i lite citronzest i pannan. Ta av sparrisen och låt den svalna. Skiva rädisan, rödlöken och strimla salladen. Blanda dressingen och blanda ihop sparrisen, rädisan, löken och salladen med dressingen och toppa med finhackad persilja och det löskokta ägget.