Igår var det Vattemelonensdag och vi blev så inspirerad av vattenmelon i alla former på Insta att vi inte kunde motstå att göra något med 3 kilos klumpen vi hade i kylen. Feta & vattenmelon passar redan bra ihop men med lite rostade solroskärnor blir det om möjligt ännu godare. Med en härlig dressing och med det vi hade liggandes i kylen blev detta en fantastisk vattenmelonsallad. Lite färsk mynta skulle höja denna salladen ännu ett snäpp.
Ingredienser:
1 kg Vattenmelon vikt med skal
1 pkt fetaost
3 st salladslök
50 gram solroskärnor
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk citron
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Så gör du:
Hacka salladslöken grovt, gröp ur vattenmelonen och fördela fetaosten.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Blanda dressingen och blanda ihop salladen i en skål. Låt det vattnas i munnen.