Eriks födelsedag med vegansk brunch

I söndags fyllde Erik år och då bjöd vi familjen på en härlig brunchbuffé, nästan helt vegansk brunch! Det blev mycket uppskattat och det var precis nätt och jämt att det räckte.

Så nu ska ni få veta vad som fanns där på buffén och några underbara recept till det.

Grönkålspajen var lite av the Centerpiece. Så enkel att göra och så himmelens god. Recepet publicerade vi redan för ett år sedan, kolla in här.

grönkålspaj

 

Bakad potatis. Kan kanske tyckas vara en gammal 90-talsvinnare som aldrig borde bli trendigt igen. Men nja, det tror inte vi! Vi tror faktiskt att denna caféklassiker kommer komma stort inom kort. Rätten går att variera i oändlighet och göra på helt nya sätt. Skippa skagenröran och folien. Genom att baka potatisen med penslat, saltat och pepprat skal och sedan fylla med fräscha röror och vegetariska tillbehör, gärna plockvarianten, blir den bakade knölen helt rätt! Håll utkik!

Bästa bakade potatisen

  • Ugnen på 200 grader
  • Stick hål i potatisarna med en gaffel och kör in dem som dem är på en plåt i 30 min
  • Därefter penslar du hela skalet runtom med olja, raps eller oliv
  • Salta och peppra. Om du vill har du andra kryddor på också. Som cayenne och vitlök.
  • Baka 10 minuter och vänd sedan på potatisarna för att baka 10 minuter till.
  • Skär upp en potatis från långsida till långsida för att se om dem är klara, annars baka lite till.
  • Skär upp alla knölar och tryck lägg på båda långsidorna med en handduk som värmeskydd för att få till ett fint snitt.

Goda röror till potatisen

Babaganoush – ljuvlig aubergineröra som tillagas genom att rösta aubergineskivor med olja och salt på 225 grader till gyllene. Mixa sedan med salt, chili, vitlök, citron och möjligen tahini.

Hummus – vår favorit nummer ett. Receptet har vi här.

Aioli – Så himla lätt att göra fast många tror att det är supersvårt. Även superlätt att göra den äggfri och vegansk, med det receptet kommer snart. Gör så här med ägg: mixa ett helt ägg med 1 tsk citron, lite salt och vitlök. Droppa sedan i rapsolja droppe för droppe medan nu mixar eller vispar (det som känns lättast), fortsätt tills du får en krämig sås.

Mer gott på denna vegansk brunch

Hembakta surdegsbaguetter
Pani, stekta kikärtsmjölsbitar.
Avocado
Grönkålschips, som ni hittar recept på här.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment