Veganska Pannkakor på Sötpotatis – Äggfria & Glutenfria

veganska pannkakor

Vi älskar verkligen pannkakor. Vi älskar dem ännu mer om de är bra för oss och bra för planeten. Vi älskar också vår Sötpotatis, och vi såg på nätet att det skulle gå att göra läckra veganska pannkakor på sötpotatis blev vi helt lyriska!

De veganska pannkakorna blev hur bra som helst. Sötpotatis kombinerat med kokosmjölk, mandelmjöl, vaniljpulver och lite bakpulver gör detta till ett av våra bästa sötpotatis recept vi experimenterat fram!

Det bästa är att förbereda sötpotatis ”smeten” dagen innan så att om du tänker göra det på morgonen kan du snabbt fixa fram dessa smarriga pannkakor.

Vi älskar verkligen Sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här. 

Veganska Pannkakor på Sötpotatis

Ingredienser

  • 1 stor sötpotatis (cirka 200g)
  • 1/2 burk kokosmjölk (190 g)
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk psylliumfröskal

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Halvera sötpotatisen och lägg den uppochner på en plåt i 1timme eller tills den är mjuk.
  3. Låt sötpotatisen svalna, skala och mosa den med en gaffel.
  4. Gör pannkaksmeten genom att mixa sötpotatisen, kokosmjölk, lönnsirap och vanilj i en mixer och mixa tills den är helt slät.
  5. I en ny skål blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumfröskal.
  6. Tillsätt mandelblandningen till sötpotatismixen och mixa ihop. Var noga med att inte mixa för länge.
  7. Låt smeten vila i 15-20 minuter i kylskåpet.
  8. När smeten har vilat, värma upp en nonstick panna på medelvärme. Stek i kokosolja.
  9. Stek varje pannkaka i 2-3 minuter eller tills de får en fin yta.
  10. Servera med oatgurt / soygurt, bär och lönnsirap.veganska pannkakor

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment