”Sommartider HEJ HEJ Sommartider!”
Äntligen börjar sommarn närma sig och shortsen och sandalerna åker på i takt med vädret. Vi diskuterade detta fenomen med våra vänner från Tyskland och de kunde inte förstå varför vi så tidigt hänger in våra vinterkläder eller varför folk redan nu börjat gå i shorts. Ja, vi tror nog att det är Tomas Ledins förtjänst:
”Sommaren är kort, det mesta regnar bort… men nu är den här så ta för dig solen skiner idag!”
Shorts och sandaler på för här har vi samlat 5 hälsosamma och vegetariska förrätter som du kan smaska på i sommar. Vi har hämtat recepten från 4 härliga tjejer som också bloggar om hälsa och hälsosam mat, samt lagt till vårt senaste favoritrecept på dinkelfocaccia. Enjoy!
Frasiga Vegetariska Piroger
Härliga Anja Forsnor som är Elle’s hälsoexpert bjuder på läckra vegetariska piroger
Rödbetssoppa med bönor
Karoline Jönsson med Det Gröna Skafferiet har ett färggrant recept på rödbetsoppa (vi kunde inte låta bli att tipsa om detta även om soppa är lite höstigt)
Nypontunnbröd med avocado, ägg, hummus
Hanna Göransson med bloggen Hur bra som helst har vi följt ett bra tag och vi måste bara testa hennes veganska nypontunnbröd (hon är från Norrland). Fyll dem med mosad avokado, ägg, eller hummus.
Vår enkla och läckra dinkelfocaccia!