Låter lite spännande va? Denna vegetariska måndag till ära bjuder vi på en nytänkande men väldig god vegetarisk risotto, den är faktisk vegansk! Riset är utbytt mot riven blomkålsris som ger en fantastisk konsistens till rätten. Blomkål är inte bara en lågkolhydrats -alternativ utan dessutom är den just nu i säsong och går att hitta närodlad nästan var som helst i Sverige den kommande tiden!
Enkelt, supergott och näringsrikt!
Vitlökig Blomkålsris med Kokosmjölk – Vegetarisk risotto
- 1 Blomkålshuvud
- 3 msk Kokosmjölk
- 2 Vitlöksklyftor, finhackade
- 1 näve Persilja
- 2 msk Sötmandel
- 1 Rödlök
- 1 Morot
- 0,5 msk Citronjuice
- 0,5 msk Vinäger
- Salt
- Peppar
Så här gör du
- Koka upp vatten i en kastrull. Skär av stjälkar och blad från blomkålen och riv den i matberedare eller på rivjärn (går lätt och snabbt även för hand). Koka sedan blomkålen i 2-3 minuter. Häll av och tillsätt kokosmjölk, vitlök, salt och peppar.
- Strimla rödlök och morot och pickla i en skål tillsammans med citronjuicen och vinägern. Hacka upp sötmandel och persilja och det är färdigt att servera!