Vegetarisk tacos recept med sötpotatis klyftor, majstortilla & champinjoner
Rostad sötpotatis, färska champinjoner, fräsch sallad på toppen av en varm nygräddad majstortilla.
Hur gott ser det inte ut? 🙂
Detta är en vegetarisk tacos med kryddiga smaker och en fantastisk ugnsbakade sötpotatis klyftor. Du kan köpa dina tortillabröd, men det kommer definitivt att bli godast om du gör dina egna, det är så enkelt och tar bara några minuter! Det finns miljoner recept på vegetarisk taco och de flesta av dem innehåller bönor men vi väljer svamp i stället för den höga proteinhalten. Visste du föresten att svamp innehåller 4% mer protein än bönor? Du vet det nu, så ge detta recept ett försök!
Vegetarisk Tacos med Sötpotatis Klyftor
Author lisaerik
Ingredients
Majstortillias 12 små eller 6 stora
- 2,5 dl Majsmjöl
- 1 1/2 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Cirka 2 dl vatten
- 2 msk olivolja - eller någon annan vegetabilisk olja
Fyllning
- 3 stora Sötpotatisar
- 10 st Svampar 250 gr
- 5 cm purjolök
- Maché sallad eller annan grön sallad
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1/2 tsk Cayennepeppar
Instructions
- Värm en stekpanna på medelvärme och sätt på ugnen på 230 C.
- Börja med att skära sötpotatis i långsmala bitar. Lägga dem på en plåt och tillsätt olja, salt, paprikapulver, spiskummin och cayenne och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
- Börja med tortilliasen. Blanda majsmjöl, dinkelmjöl, bakpulver och salt tillsammans och tillsätt vatten och olja. Blanda tills du får en fin deg.
- Dela degen i 12 små runda bitar eller 6 stora bitar och börja kavla tills du har fått fina runda tortillias. Stek i en kastrull utan olja i några minuter på varje sida (leta efter bubblor, när du skymtat två bubblor är det dags att vända på din tortilla).
- Hacka purjolöken och svampen och det är dags att äta din vegetariska taco! Ett tips skulle vara att lägga till lite guacamole, då blir det ännu mer mums.
Vi älskar verkligen sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här.