Blogg

Rostad vårprimörsallad

För er som besökte oss på ”Lisa & Erik”s idag kommer här receptet på dagens lunchrätt. Den var väldigt omtyckt så vi tänkte att vi ville dela med oss så ni kan göra den hemma. En underbar vårmix av rostade grönsaker, tunnt mandolinade rädisor och gulbetor med en matig röra på vita bönor och soltorkade tomater. Mmmm!

Rostad vårprimörsallad

  • Morötter
  • Sparris
  • Aubergine
  • Gröna blad (blandad sallad eller färsk spenat)
  • Kokta linser
  • Vita bönor
  • Soltorkade tomater
  • Rödbetshummus eller annan hummus eller röra, se recept här
  • Gulbetor, rädisor och ärtskott som garnering och extra krydda
  • Dressing: 2 msk olivolja, 2 tsk balsamvinäger, 0,5 tsk honung, 1 krm salt, 1 krm peppar

Tvätta morötter och aubergine, dela och blanda med rapsolja, salt och lite honung. Rosta sedan i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min.

Koka upp vatten på platta eller med vattenkokare och doppa sparrisarna i det kokande vattnet i ca 3-5 min.

Ta nu de soltorkade tomaterna och mixa till en härlig kräm, blanda med vita bönorna.

Blanda till dressingen.

Lägg i hop salladen så här:
Gröna blad med dressing på
Linser med dressing
Vita bönor-blanding
Aubergine
Morot
Sparris
Hummus
Garnering

Mandolin Test – Vilken Mandolin är Bäst i Test?

 Vad ska man ha en Mandolin till? Vad gör en mat Mandolin bättre än den andra? Om du var ute efter en Mandolin av annan karaktär får du leta vidare här är det Mandolin för Kök som gäller. Vilken Mandolin är bäst i test? Dessa frågor kommer vi att försöka besvara i detta försiktigt skivade

Read More

Hummus recept som passar till allt – Pålägg & som tillbehör

Hummus, försvinnande gott och hur enkelt som helst! Hummus, denna urgamla och i stora delar av världen fullständigt självklara anrättning får sig verkligen en upprättelse i dessa dagar. Nu när vegansk mat är här för att stanna är hummus svaret på många frågor. Bästa pålägget att breda på mackan, perfekt att klicka i soppan för extra

Read More

Vårig, vegetarisk helgmeny

Här kommer ett härligt tips på en god vegomeny till helgen. Nu när det börjar kännas vårigt i luften vill man förstärka det med fräsch mat, speciellt till helgen. Så vad sägs om ? Förrätt Pani med grönkålschips Varmrätt Bakad tortilla med lax Efterrätt Raw donuts

Read More