En Rödbetsshot om dagen

Drick en rödbetsshot om dagen och kamma hem en lång rad positiva hälsofördelar. Tack vare dess röda antioxidantrika färg, nitratet, mineralerna och vitaminerna. De gör att du håller du dig frisk, förbättrar blodtrycket och prestationsförmågan, minskar sötsug, ger glimmrande hy och mycket mer. Recept på rödbetsshot och svar på tal får du i den här texten och även i vår guide till 7 anledningar att äta rödbeta.

 

Rödbetsshot håller dig frisk

Rödbetor innehåller mängder av näringsämnen, vitaminer och mineraler som får kroppen att skutta. Det röda färgämnen Betacyanin som är en antioxidant både stärker och skyddar immunförsvaret. Det gör även fytokemikalierna som gör kroppen med motståndskraftig mot infektioner och bakterier.

 

7 anledningar att äta rödbeta

Rödbetan är sannerligen en grönsak du bör lägga till på din lista över ”Livsmedel du bör att äta varje dag”. Bättre immunförsvar, förbättrat pH-värde i kroppen, sänkt blodtryck, ökad uthållighet, minskat sötsug och strålande hud är ju inget man tackar nej till. Läs mer om våra 7 anledningar att dricka rödbetsjuice.

Spring längre och snabbare

Nitratet i rödbetan ovandlas i kroppen till nitrit som gör att dina muskler orkar mer och blir mer effektiva. Läs mer om vad hjärnfysikbloggen på magasinet Runners World säger om saken.   

 

Rödbetsshot med ingefära

Att skölja strupen med ren juice fån rödbeta kan vara starkt nog. Men smaken är jordig och kan med fördel blandas upp med lite andra distraherande smaker. En klassisk kombo som även gör drycken ännu nyttigare är ingefära. Centrifugera lite ingefära och blanda upp shoten eller gör en god och uppfriskande juice, recept här.

 

Rodbetsshot

Rödbetshot

Ingredienser

  • 2 st Färska och Ekologiska Rödbetor

Instruktioner

  • Ju färskare rödbetor desto mer näringsämnen. Samma regel gäller ekologiskt och närodlat, mer näringsämnen finns kvar i råvaran och ännu bättre nytta gör den för din kropp och samtidigt för planeten.
  • Tvätta rödbetorna noga, men du behöver inte skala.
  • Sätt igång din råsaftcentrifug och börja juica.
  • Drick genast! Det går bra att svara juicen några dagar men när det gäller näringshalten är det samma här som ovan.

Prova fler näringsrika juicer och smoothies

Grön smoothie som håller förkylningen borta.

Rödbetsshot relaterade recept

Nötig smoothie med kokos och vanilj.

Rödbetsshot relaterade recept

Avocado och päron i fokus i denna härliga smoothie.

Rödbetsshot relaterade recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.