Prova att göra en helt vegetarisk festmeny, det går att få lika gott (eller godare) och är oftast snäppet enklare och snabbare, och det gillar vi!
Fröknäcke med avocado och pocherat ägg. Det gör väl inget att det egentligen är en frukost, den är så vacker och god att den passar perfekt även som förrätt. Skiva avocado och toppa med chiliflakes, salt, peppar och lite olivolja. Pochera, ett ägg, koka löst eller strunta helt i det om du vill. Extra festligt blir det om du dekorerar med lite klippt krasse eller persilja.
Bakad sötpotatis. Vi kan inte få nog av sötpotatis! Så det passar hur bra som helst även på festmiddagen. Toppa rikligt med fetaost och kikärtor och servera med en härlig vintersallad (förslagsvis grönkål, rödkål, polkabeta, hyvlad morot med citron/olivolja/salt-dressing).
Blåbärsnanacream med chokladsås. Kan det bli en bättre avslutning? Nej. Mums!