Påsken är äntligen här! Varför inte lägga lite nyttigt veganskt påskgodis i dina påskägg? Dessa små läckerbitar gör du utan ugn och socker, fullproppade med saker som är bra för dig. Miljöpåverkan är även lägre mot vanligt påskgodis då de är helt veganska!
På vårt påskbuffé kommer vi att servera rosa kikärtsbiffar, ugnsgratinerad sötpotatis, och såklart vår mumsiga brownies som påskdessert. Högtider är alltid svårt att äta hälsosamt och miljövänligt då vår matkultur oftast kommer i vägen. Men om du planera i förväg och tar med dig egen mat och letar efter guldkornen på buffén (oftast garneringen) kan det gå vägen ändå. Erbjud dig att laga något eget till påskbuffén så kanske du också kan påverka andra att äta mer hälsosamt och grönt? Våra brownies är en given hit hos även den mest svår övertygade personen 🙂
Vegansk och sockerfritt påskgodis
Total tid: 15 minuter
Antal: 12 godisar
Ingredienser
2,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1/2 dl mandelmjöl
1-2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 dl Hallon
1 dl Mango
50 gram mörk choklad
Instruktioner
Börja med att mixa havregrynen, kokosflingor, mandelmjöl , sötningsmedel och vaniljpulver i en mixer eller med en stavmixer i en skål.
Dela degen i två och lägg i två skålar. Om du använder en stavmixer ta en av skålarna och mixa i hallonen så du får en härlig rosa smet. Gör likadant med mangon.
När du är klar, smält chokladen i ett vattenbad. Rulla degen till fina små godbitar och doppa dem i smält choklad. Garnera med finhackade pumpkärnor eller kokosflingor. Glad Påsk!