Visst kan man ibland bli otroligt sugen på lite pizza?
Men det är lätt att det blir en klassiker med tomatsås och skinka. Vi vill här inspirera dig att våga experimentera lite med dina pizzor. Våga släng på lite grönt, varför inte använda upp den där ensamma avokadon eller rödbetan till pizzan? Om du inte riktigt är där än kan vi tipsa om dessa två läckerheter med grönkål och avokado med en bas av cream fraîche (pizza blanco)! Testa att göra vegetarisk pizza, du kommer garanterat att vilja äta den om och om igen!
Vegetarisk pizza med avokado & grönkål
Författare lisaerik
Ingredienser
Deg:
- 25 g färsk jäst
- 1 tsk flingsalt
- 0,25 dl olivolja
- 1,5 dl ljummet vatten
- 3,5 dl dinkelmjöl
Grönkålspizzan:
- 1 dl eko cream fraiche
- 1 liten gullök
- 100 gr grönkål
- 25 gr mandelmjöl/hackad mandel
- 50 gr riven mozzarella
Ruccola & Avokado vegetarisk pizza:
- 1 dl eko cream fraiche
- 100 gr mozarella
- 1 avokado
- 30 gr ruccola
- Valfritt: toppa med lite grön pesto
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till degen utom mjölet i en bunke, tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta ihop till en elastisk deg. Låt vila helst en timme. Under tiden finhackar du och steker löken i olja. Låt den bli gyllenbrun. Ha sedan i den finrivna grönkålen och mandelmjölet och stek tills kålen fått färg. Riv mozzarellan. När degen jäst klart sätter du på ugnen på 250 grader och sedan kavlar du ut den till en fin form och brer ut cream fraichen och grönkålsblandingen och mozzarella på den ena pizzan, lägg creamfraiche och mozzarella på den andra pizzan Nu är det dags att grädda vegetarisk pizza och kör in de i ugnen på 250 grader i ca 15 min.
Här hittar du våra andra pizza recept:
Här hittar du fler läckra grönkål recept.