Här kommer vårt recept på vår supergoda vegetarisk paj med fetaost, broccoli och paprika. Det finns många recept på vegetariska pajer där ute men vi tycker att kombinationen med den krispiga broccolin bryts av bra med den söta paprikan och sältan från fetaosten.
Pajbotten blir sådär frasigt god som man vill att den ska vara. Perfekt att ta med som picknick en sval sommardag eller servera på buffébordet. Den kan anvjutas både kall som varm.
Vill du ha mer vegetariska recept? De hittar du här: Vegetariska recept
Äta mer vegetariskt? Smart att börja med vårt bästa vegetariska paj recept
Många som börjar äta mer vegetarisk mat börjar nog med att göra just vegetarisk paj och vegetariska biffar. Denna broccolipaj vegetarisk är smakrik och lätt att göra och får en schysst sälta från fetaosten. Den kommer gillas av den mest skeptiska och trogna köttätaren. Andra goda vegetariska recept är vår vegetarisk lasagne och vår sötpotatis i ugn.
Denna vegetarisk paj går med fördel att göra dagen innan eller frysa in flera dagar i förväg och värma upp. Pajdegen kan också göras i förväg.
Har du något favorit ställe där du gillar att ha picknick? En picknick går att göra hur enkel som helst. När vi bodde i Paris köpte vi bara en baguette, lite vin och ost och satte oss och mumsade vid Seine. Men här i Västerås är Anundshög ett ställe där vi tycker om att mysa lite extra på.
En läcker sallad ger lite extra vitaminer och fräschör.
Utöver denna läckra vegetarisk paj broccoli brukar vi även göra några gröna nyttiga wraps.
Lite hemgjorda nyttiga kanelbullar med termoskaffe är inte helt fel att toppa måltiden med.
Vegetarisk Paj Med Fetaost, Broccoli och Paprika
Ingredienser
Pajdeg
- 250 g Dinkelmjöl
- 125 g Smör - rumsvarmt
- 5 g Salt
- 50 g Havremjölk - eller vanlig
- 1 Äggula
Fyllning
- 1 Broccolihuvud
- 1 Röd paprika
- 10 cm Purjolök
- 150 g Fetaost
Stanning
- 3 Ägg
- 2,5 dl Creme Fráiche
- 1 dl Vatten
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk Chiliflakes - valfritt
Instruktioner
Så här gör du:
- Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Gör en grop i mitten där du lägger smör och salt. Nyp ihop så allt blandas väl.
- Tillsätt mjölk och äggulor och knåda lätt (inte för mycket!) tills den precis går ihop som en deg.
- Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen. Låt stå i frysen 30 min.
- Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser.
Fyllningen!
- Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet.
- Vispa alla ingredienser till stanningen och häll över i formen.
- Smula över fetaost och baka på 200 grader i ca 20 min.