Vegetarisk Paj – Med Fetaost, Broccoli och Paprika

Här kommer vårt recept på en supergod vegetarisk paj. Det finns många recept på vegetariska pajer där ute men vi tycker att kombinationen med den krispiga broccolin bryts av bra med den söta paprikan och sältan från fetaosten. Pajbotten blir sådär frasigt god som man vill att den ska vara. Perfekt att ta med som picknick en sval sommardag eller servera på buffébordet. Vill du ha mer vegetariska recept? De hittar du här: Vegetariska recept

Äta mer vegetariskt? Smart att börja med vegetarisk paj

Många som börjar äta mer vegetarisk mat börjar nog med att göra just vegetarisk paj och vegetariska biffar. Denna broccolipaj vegetarisk är smakrik och lätt att göra. Den kommer gillas av den mest skeptiska och trogna köttätaren. Andra goda vegetariska recept är vår vegetarisk lasagne och vår sötpotatis i ugn.

Denna paj går med fördel att göra dagen innan eller frysa in flera dagar i förväg och värma upp. Pajdegen kan också göras i förväg.

Vegetarisk paj

Vegetarisk Paj - Med Fetaost, Broccoli och Paprika

Prep

Cook

Total

Yield 6 portioner

Ingredients

Pajdeg

  • 250 g Dinkelmjöl
  • 125 g Smör, rumsvarmt
  • 5 g Salt
  • 50 g Havremjölk (eller vanlig)
  • 1 Äggula

Fyllning 

  • 1 Broccolihuvud
  • 1 Röd paprika
  • 10 cm Purjolök
  • 150 g Fetaost

Stanning

  • 3 Ägg
  • 2,5 dl Creme Fráiche
  • 1 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Chiliflakes (valfritt)

Instructions

Så här gör du:

  1. Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Gör en grop i mitten där du lägger smör och salt. Nyp ihop så allt blandas väl.
  2. Tillsätt mjölk och äggulor och knåda lätt (inte för mycket!) tills den precis går ihop som en deg.
  3. Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen. Låt stå i frysen 30 min.
  4. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser.

Fyllningen!

  1. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet.
  2. Vispa alla ingredienser till stanningen och häll över i formen.
  3. Smula över fetaost och baka på 200 grader i ca 20 min.

Vegetarisk paj

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *